2006 yılında, ne zaman Relic Entertainment’ın Kahramanlar Şirketi yayınlandıktan sonra, gerçek zamanlı strateji türünün parlak günleri çoktan bitmek üzereydi. 90’ların ve 00’ların başındaki popülerlik savaş gemisi, Yıldız Gemisiveya Yönet gişe rekorları kıran birinci şahıs nişancı oyunlarına, RPG’lere ve aksiyon oyunlarına yol vermeye başladı.
Daha geniş “strateji” şemsiyesi içinde, Savaş Gemisi III yem birlikleriyle karıştırılmış güçlü, adlandırılmış karakterler gibi türe doğru evrimlere öncülük etti. Kahramanlar Şirketi mikro yönetimli birimlerden oluşan daha küçük gruplara odaklanmıştır. Bu değişiklikler, şu anda en popüler strateji oyunu biçimi olarak duran bir yan türün yaratılmasına yol açtı: “çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası”. Dota 2 veya efsaneler Ligi.
Yine de, ilk taksitinden bu yana yaklaşık 13 yıl ve devam filminden on yıl sonra, Kahramanlar Şirketi 3 Gerçek zamanlı bir strateji tasarımı tarzı ve alt türün en parlak döneminde eski yerinde hissetmeyecek bir 2. Dünya Savaşı ortamı ile kısa süre önce yayınlandı.
Müttefiklerin İtalya’yı işgali ve Kuzey Afrika Çöl Savaşı sırasında geçen, Kahramanlar Şirketi 3, seriye veya Relic’in gerçek zamanlı strateji oyunlarına aşina olan izleyicilerin tam olarak beklediği şeydir. Oyuncu, İtalyan harekatı sırasında yarımadanın ve Mihver işgali altındaki şehirlerin ve askeri tesislerin minyatür bir haritasında orduların hareketini yöneten bir tür görünmez ve her şeye gücü yeten general olarak rol alıyor. Ayrıca, hem bireysel İtalyan şehirlerinin hem de Mısır ve Libya’nın belirlediği seviyelerin her bir bölgesinin kontrolü için ayrıntılı savaşlarda askerlerin ve zırhların üretimini ve konuşlandırılmasını kontrol ediyorlar.
2000’lerin sonlarına kadar ana akım oyunları tamamen doyuran İkinci Dünya Savaşı ortamında ve gerçek zamanlı stratejiye oldukça geleneksel bir yaklaşımla, Kahramanlar Şirketi 3 modern bir ana akım yayın için zor bir teklif olabilir. Yeni bir gerçek zamanlı strateji oyunu, alt türün yerleşik hayranlarını tatmin edebilir ve yeni gelenlere hitap edebilir mi?
Relic Entertainment’ın yönetici yapımcısı Steve Mele, WIRED’e yeni bir Kahramanlar Şirketi 2020’ler için oyun, bir başlangıç noktası olarak serinin hayranlarından içgörü gerektiriyordu. Bu geri bildirimden ortaya çıkan bir “yinelenen tema”, “temel stratejik oynanıştan ödün vermeyen” “çeşitli konumlar ve içerik derinliği arzusuydu”. [Company of Heroes] ile tanınır.” Bunu başarmak için Relic, yenilerini tanıtırken serinin geçmişinin temel unsurlarını korumaya çalıştı.
Mele, “Stratejimiz, bazı tasarımları aynı tutmak, bazılarını iyileştirmek ve ardından elbette topluluk geri bildirimlerine dayalı olarak heyecan verici yeni mekanikler eklemekti” diyor. Ekip, bu dengeyi sağlamak için taraftarların dahil olduğu oyun testlerini kullandı ve bu da tek kişilik modda savaş alanını donduran “taktik duraklama” seçeneği gibi özelliklere yol açtı. Görünüşte küçük bir değişiklik olsa da, bu özellik, gerçek zamanlı strateji oyunlarına zaten aşina olanları yabancılaştırabilecek türde köklü bir yeniden çalışma gerektirmeden oyunu yeni gelenler için daha ulaşılabilir kılabilen bir tür tasarım seçimidir.
Benzer şekilde, mevcut oyunlarda (örneğin, Overlord Operasyonunun ardından Müttefiklerin Batı Avrupa’yı işgali veya Doğu Cephesi savaşları) yoğun olarak kullanılanlar dışındaki 2. savaş sürebilir.
Bir yanıt bırakın