Microsoft, Android için SwiftKey Beta’ya Bing Chat’i Ekliyor

Devam eden saldırı yapay zekanın hayatınızın her uygulamasına, hizmetine ve yönüne girmesi devam ediyor. Microsoft’un popüler Android klavye uygulaması SwiftKey, sözcükler oluşturmak için ekrandaki harfleri kaydırarak yazmanıza olanak tanır. Şimdi, SwiftKey işleri renklendirmek için bir doz sohbet robotu alıyor.

Microsoft, yapay zeka ile geliştirilmiş Bing sohbet robotunu Şubat ayında piyasaya sürdü. O zamandan beri, Google’ın Bard’ı ve OpenAI’nin ChatGPT’si (Bing Chat’in arka ucuna güç veren) dahil olmak üzere diğer sohbet robotu ağırlıklarına karşı çıktı. Microsoft, o zamandan beri erişimini genişleterek chatbot’unu sergilemeye hevesli.

Sohbet meraklısı, Android için SwiftKey’in beta sürümünü indirebilir. 5 Nisan güncellemesi, Bing sohbet botunu mesajlaştığınız her yerde kullanılabilir hale getirir. Kullanıcılar SwiftKey’de üç sekme görecek: biri Bing Arama için, biri Bing Chat’in yapay zekası ile konuşmanıza izin veren işaretli Sohbet ve konuşmalarınızı okuyan ve benzer bir duygusal tonla önerilen yanıtları oluşturan işaretli Ton. Kullanıma sunma gerçekleşmiyor hepsi birdenyani SwiftKey beta’yı yüklerseniz ve Bing Sohbet sekmelerini görmezseniz, tekrar kontrol etmeye devam edin.

Tabii ki sadece Android. Diğer işletim sistemlerinin kullanıcıları Bing Chat’e Bing uygulaması veya bir web tarayıcısı aracılığıyla erişebilir.

SwiftKey’in amacının kaydırma ve hareketlerinizle ne anlam çıkarmaya çalıştığınızı ayırt etmek olduğu göz önüne alındığında, bu tür bir yapay zeka teknolojisi uygulamada anlamlıdır. Tabii ki, kastettiğin kelimeyi tahmin etmek başka bir şey, gönderebileceğin tüm mesajları oluşturmak gibi üretici yapay zeka işini yapmak başka bir şey. Ama hey, AI manifatura. Ne ters gidebilir ki?

Daha fazla tüketici teknolojisi haberi için okumaya devam edin.

Google, Podcast’leri YouTube Music’e Taşıyor

Google, hizmetlerini bir araya getirmeyi sever. Mesajlaşma ve görüntülü sohbet hizmetleri Meet ve Duo, geçen yıl kafa karıştırıcı tek bir pakette birleştirildi. Bundan önce Google, özel Google Play müzik hizmetini YouTube Music’te birleştirdi.

Ardından, podcast’ler YouTube Music’e giriyor. 9to5Google, YouTube Music uygulamasına bir Podcasts sekmesinin eklendiğini tespit etti. Bu, Google’ın özel Podcasts mobil uygulamasını kaldırmayı planladığına dair bir onay değil, ancak şirketin yakın gelecekte bunu yapması kesinlikle karakter dışı olmaz.

Yine de Google, podcast’lerle daha fazla işlem yapmak için açıkça istekli. Belki de Podcasts uygulamasını YouTube uygulamalarıyla senkronize etmek, popüler müzik ve video platformundaki izleyicilerin bir kısmını da kendine çeker. Yine de, açıkçası, Spotify ve Apple Music gibi hizmetlerin çok avantajlı bir başlangıcı var.

Yazmak İçin Bir Kobo

Amazon’un Kindles’ına alternatif olarak hizmet veren Kobo e-okuyucuları ile tanınan Rakuten, üzerine yazabileceğiniz yeni bir E Ink tablete sahip. Kobo Elipsa 2E, beraberindeki kalemle notlar alırken e-kitapları ve belgeleri okumanıza izin veren 10,3 inçlik bir ekrana sahiptir.

400 dolarla Elipsa, ana rakipleri ReMarkable 2 ve Amazon’un Kindle Scribe’sinden daha pahalı. Kindle Scribe, ReMarkable’dan daha sonra dizilişte olabilir, ancak Amazon’un e-okuyucu ve e-kitap pazarındaki hakimiyeti nedeniyle, E Ink oyun alanında hala büyük boi. Yılmayan Kobo, rekabetçi soğukkanlılığını korudu ve sürekli olarak kaliteli cihazlar üretti. Amazon’un devasa kitaplığının her yerde bulunabilmesine ve yalnızca genel olarak her yerde bulunmalarına sahip olmayabilirler, ancak bunlarla ilgili kitaplık kitaplarına her zaman göz atabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*