Nocs Field Sayı İncelemesi (2023): Hafif, Renkli ve Eğlenceli

Nocs Hükümleri, hangi en sevdiğimiz dürbünlerden bazılarını yapıyor, Field Issue adlı yeni bir 32 mm dürbünü var. Field Issue, orijinal 7×25 dürbün ile geçen yılın daha büyük 42 mm modeli arasında Nocs serisine giriyor. Bu son sürüm, büyütme, fiyat ve ağırlık arasındaki hassas noktayı yakalayarak yeni başlayanlar veya hafif seyahat etmek isteyen herkes için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Nocs Field Sorunu hem 10x hem de 8x büyütmede mevcuttur ve 8×32 modelini test ettim. Dürbün rehberimiz 8×42’nin her açıdan en iyi dürbün boyutu olduğunu söylese de – ve biz bunun arkasındayız – bazen daha hafif bir şey istersiniz. İster tüm gün yürüyüş yapın, ister uzun bir yolculuk için bavulunuzu toplayın, ister yerden ve ağırlıktan tasarruf etmeye ihtiyaç duyun, bazen 8×42 çok ağırdır. İşte burada 8×32 devreye giriyor. Yakınlaştırma gücünden biraz ödün veriyor ama yine de vahşi yaşamın harika yakın plan görüntülerini sağlıyor.

Eğlenceli Boyutlu

Şirketin önceki sürümleri gibi, Noc’s Field Issue dürbünleri de yumuşak ama sağlam, çıkıntılı bir termoplastikle renkli bir şekilde kaplanmıştır. Onları dürbünün Ruffles’ı olarak düşünüyorum. Sağlam, taşınabilir ve – söylemeye cüret ediyorum – kullanımı eğlenceli.

Fotoğraf: Nocs

Nocs’u her zaman en ulaşılabilir dürbün olarak düşünmüşümdür. Cansız nesneler dost olabiliyorsa, renkli ve arkadaş canlısıdırlar. çığlık atmazlar ben pahalı ve hassasım bazı dürbünlerin yaptığı gibi ve aslında ikisi de değil. Burada yanlış reklam yok. Dürbün rehberinde bu dürbünleri hem çocuklara (özellikle çocukların ellerine tam oturan 7×25) hem de dürbünle yeni tanışan yetişkinlere tavsiye etmemin bir nedeni de budur.

Tek sorun, bazı insanların bunu ciddi bir dürbün olmadıkları anlamına gelmesi ve hiçbir şeyin gerçeklerden bu kadar uzak olmamasıdır. Nocs harika dürbünler yapıyor ve Field Issue da bir istisna değil.

Field Issue, tamamen çoklu kaplamalı lenslere sahiptir ve tıpkı Nocs serisinin geri kalanı gibi bir BaK4 prizması kullanır. BaK-4 prizmaları genellikle daha kaliteli görüntüler üretirken, daha ucuz dürbünler genellikle BK-7 prizmalarını kullanır. Gerçek dünya terimleriyle, BaK4 prizmaları görüş alanının çevresinden daha fazla ışık çeker. Bu, görüş alanınızın kenarlarını daha parlak hale getirirken, orta kısımlar çok fazla ışıktan etkilenmez ve genel görüş alanınızı daha iyi hale getirir.

Yine de hikayenin sonu bu değil. Tüm bu ışık, prizmaya giderken ve prizmadan çıkarken cam merceklerden de geçmek zorundadır. 2.000 dolarlık dürbün ile 300 dolarlık dürbün arasındaki temel fark budur. Noc’lar Leica değildir; dediler, çok iyiler. Bu fiyat aralığındaki birçok seçenekle elde ettiğiniz türden renk sapmalarını ve mor saçakları neredeyse hiç fark etmedim.

Fotoğraf: Nocs

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*