Ancak Rosemartin, erken çiçeklenmeyi doğrudan iklim değişikliğine atfetmeye karşı uyarıda bulunan Alonzo’yu yineledi. “İklim değişikliğinin erken ilkbahara neden olduğunu söyleyemem” dedi. “Ancak iklim değişikliği her yıl zarları dolduruyor. Erken bir bahar yaşama ihtimalimiz, 30 yıl öncesine göre şimdi daha yüksek.”
Bu, biraz tutarlılığı olan bir eğilimdir. Son 20 yılın 16’sında, en yoğun çiçeklenme tarihi ortalama tarih olan 4 Nisan’dan daha erken gerçekleşti. Bu ortalama, Tokyo belediye başkanının bir hediyesi olan ilk kiraz ağaçlarının Tokyo’ya dikildiği 1912’den bu yana yedi gün ilerledi. semt. O yıldan bu yana, Gelgit Havzası çevresindeki ortalama sıcaklıklar yaklaşık 2,5 derece arttı.
“Buna şaşırmadım [peak bloom] Rosemartin, “Bu yıl Mart ayının sonunda düşüyor” dedi. “Birçok bitki 30 veya 50 Fahrenheit derecenin altında uykuda. Bundan biraz daha sıcak olan her gün, sıcaklık biriktirirler.”
Ancak fenolojik ilişkinin karmaşık bir ilişki olduğunu da sözlerine ekledi. Ilıman bir kış her zaman daha erken bir çiçeklenme ile sonuçlanmaz. “Kış soğuklarını almazlarsa ertelenebilirler” dedi.
İlçenin değişen hava koşulları, baharın sıcaklığının ve canlılığının tadını çıkarmak için dışarıya akın eden sakinlerin gözünden kaçmadı. Kırklı yaşlarının ortalarında uzun süredir ikamet eden Chris Yates, “‘Mart ayının ilk hafta sonu ve kış havası açısından neredeyse hiçbir şey giymiyorum’ bağlamında garip olduğunu söyledi.”
“Küresel anlamda yanlış geliyor, ama şu anda, ‘Ah, onlar güzel ağaçlar’ diyorsunuz” diye ekledi.
Alarm Nedeni? Duruma göre değişir
Litterst’e göre, önceki baharlar ağaçların kendisi için endişelenmeye gerek yok. “Dayanıklı bir türler – yazın aşırı sıcaklıklara ve kışın aşırı soğuklara maruz kalıyorlar” dedi.
Ancak daha erken çiçek açarken, geç don olayının meydana gelme ve çiçeklere zarar verme olasılığı artar. Rosemartin, “Yalancı yay riski var,” dedi. “Daha önce olduğu gibi erken ısınırsa, yine de normal zamanlanmış bir don veya büyük bir kar fırtınası gelip tüm çiçekleri devirebilir.”
Bu, Mart 2017’de, ağaçların çiçeklenme zirvesine ulaştığı sırada gerçekleşti. 25 Fahrenheit derecenin altında art arda üç gece, ağaçların taçyapraklarının yaklaşık yarısının kaybına neden oldu.
Bunun gibi bir donma olayı, bölgenin pembe-beyaz manzarasını aniden sona erdirmekle kalmaz, aynı zamanda yerel geliri de etkileyebilir. Organizatörler, Washington’un bu yıl 20 Mart’tan 16 Nisan’a kadar süren yıllık kiraz çiçeği festivalinin son yıllarda 100 milyon doların üzerinde ekonomik faaliyet yarattığını söylüyor.
Park servisinden Litterst, “Ağaçlar çiçek açtıktan sonra, ne zaman olursa olsun burada insanlar olacak” dedi. Erken çiçek açmanın ziyaretçileri caydırması pek olası olmasa da, çiçek kıtlığının caydırıcı olabileceğini söyledi.
Kiraz ağaçları da deniz seviyesinin yükselmesi gerçeğiyle karşı karşıya. Litterst, Gelgit Havzasındaki su seviyelerinin, 80 yıl önce inşa edildiğinden yaklaşık 4 fit daha yüksek olduğunu söyledi. “Bir düzineden fazla kiraz ağacını sökmek zorunda kaldık çünkü kökleri sürekli su baskınını kaldıramıyor.”
Bir yanıt bırakın